Noen som ser Erna på gjestelisten her.

Direktøren for Auschwitz-museet, Piotr Cywiński, kunngjorde at over 200 overlevende fra Polen og forskjellige deler av verden vil delta i seremoniene ved minnesmerket. Det vil også være 60 delegasjoner av stater og internasjonale organisasjoner, inkludert presidentene i Østerrike og Finland. Irland, Israel, Litauen, Latvia, Malta, Slovenia, Tyskland og Ukraina. I tillegg inkluderer statsministrene Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Frankrike, Hellas og Serbia. Også kongene av: Belgia, Spania, Nederland, Hennes kongelige høyhet hertuginnen av Cornwall, Hennes kongelige høyhet prinsesse Victoria fra Sverige. Grand Prince Henri kommer fra Luxembourg, og kronprins Haakon fra Norge. Russland vil bli representert av Polens ambassadør til Sergei Andreyev, USA – finansminister Sekretær Steven T. Mnuchin.

Gjestene vil inkludere ministre, ambassadører, parlamentets president, guvernører og en spesiell representant for Holy See-kardinal Zenon Grocholewski. EU-kommisjonen vil bli representert av Visepresident Margaritis Schinas og visepresident Věra Jourová. Representanter for Det europeiske råd (president Charles Michel), Europarådet (visestatssekretær Gabriella Battaini-Dragoni) fra OSSE (generalsekretær Thomas Greminger) i FN og UNESCO bekreftet også deres deltakelse. Gjestene vil bli ønsket velkommen av president Andrzej Duda.

I Auschwitz, grunnlagt i 1940, drepte tyske nazister minst 1,1 millioner mennesker. Fra 1942 ble leiren det største utryddelsesstedet for europeiske jøder. I tillegg ble polakker, romfolk, sovjetiske krigsfanger og mennesker av andre nasjonaliteter myrdet der. 27. januar 1945 ble leiren frigjort av soldater fra den røde hæren.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/wielka-rocznica-w-auschwitz-birkenau/r8fs9j5#slajd-4

27. januar er International Holocaust Remembrance Day.

Den siste undersøkelsen. PiS-støtten faller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: